Ajankohtaista-sivuilla on alla olevan uutispalstan lisäksi liiton tapahtumakalenteri, viime vuosien Ammattisotilas-lehtien vuosikerrat, blogit sekä muuta ajankohtaista asiaa.

8.11.2011 16.30

Ylivääpeli Jylhästä vuoden aliupseeri

Ylivääpeli Pekka Jylhä (48) on valittu vuoden aliupseeriksi. Aliupseeriliitto julkisti nimityksen liiton edustajakokouksessa Helsingissä 8.11.2011.

Pekka Jylhä on työskennellyt Puolustusvoimissa yli 25 vuotta. Hänet tunnetaan laajalti ammattikuntansa, joukko-Jylhä 04062011 kuva PLeino 1osastonsa ja koko puolustusvoimien piirissä erittäin ammattitaitoisena ja ahkerana aliupseerina, jolle palvelus puolustusvoimissa on ollut elämäntapa.

Jylhä on sotilasurallaan pitänyt itsestään selvänä laajaa ja syvällistä osaamista. Hän on hakeutunut aktiivisesti koulutukseen ja huolehtinut ammattitaitonsa kehittämisestä. Hän on laajentanut osaamistaan sotilaallisen kriisinhallinnan tehtävissä.

Ylivääpeli Jylhä haavoittui vakavasti helmikuussa 2011 Afganistanissa. Tasavallan Presidentti myönsi hänelle kesäkuussa 1. luokan Vapaudenmitalin ansioista kriisinhallintatehtävissä.

Jylhä on toiminut pitkään erilaisissa luottamustehtävissä Aliupseeriliitossa. Hän on toiminut Kanta-Hämeen Aliupseerit ry:n hallituksessa vuodesta 1996 lukien ja on nyt yhdistyksensä varapuheenjohtaja. Hän on tällä hetkellä Aliupseeriliiton hallituksen jäsen.

Kuva: Petteri Leino