20.3.2018 14.00

Ristomatti Hakolasta Aliupseeriliiton Vuoden urheilija

Hiihtäjä Ristomatti Hakola on valittu Aliupseeriliiton Vuoden urheilijaksi.

Tour-de-Ski-2018-takaa-ajo-kuva-2_cr__
Tour de Ski 2018 Takaa-ajo. Kuva: Tero Vehkamäki
Hakola työskentelee Porin prikaatissa liikuntakasvatusaliupseerina. Hakola kuuluu Puolustusvoimien valioryhmään ja hiihdon A-maajoukkueeseen. Palkitsemisperusteena olivat Hakolan erinomaiset sijoitukset sekä SM- että MM-kisoissa kaudella 2016-2017.

Aliupseeriliiton hallitus nimeää vuosittain liiton jäsenistön keskuudesta Aliupseeriliiton vuoden urheilijan. Ehdotuksen hallitukselle vuoden urheilijaksi perusteluineen on oikeutettu tekemään jokainen jäsen oman yhdistyksen kautta. Valintaperusteina voivat olla muun muassa tulokset tai merkittävät sijoitukset kilpailuissa kuluneena vuonna. Huomioitavia kilpailuja ovat muun muassa Aliupseeriliiton, Sotilasurheiluliiton, Sotilaiden suomenmestaruus, CISM-, SM-, PM-, EM-, MM-kilpailut sekä olympialaiset tai muut vastaavat kansalliset tai kansainväliset kilpailut.